Suomi

Lán Dì Press on kustantamo, joka on erikoistunut akupunktiokirjallisuuteen. Nykyään akupunktiosta on saatavilla monia kirjoja, jotka perustuvat moderniin akupunktioon, TCM:ään. Lán Dì Press on keskittynyt ja erikoistunut ns. alkuperäiseen tai klassiseen akupunktioon, CCM:ään (Classical Chinese Medicine).

Modernin akupunktion kirjoista löytyy useita käännettyjä versioita klassisista teksteistä, kuten Nei Jingistä, Nan jingistä sekä Jia Yi Jingistä. Tällaisista julkaisuista ei ole kuitenkaan juuri akupunktiota harjoittaville terapeuteille käytännön hyötyä. Lán Dì Press julkaisee kirjoja, jotka ovat avuksi käytännön päivittäisessä työssä akupunktioklinikalla.

Lán Dì Press´n vahvuus perustuu sen tutkimusryhmän kokemukseen ja monipuolisuuteen. Ryhmä koostuu sinologeista, lääkäreistä sekä kokeneista akupunktiohoitajista, joiden yhteistyö tekee mahdolliseksi muinaisten tekstien oppien soveltamisen siten, että niitä voidaan käyttää hyödyksi kliinisessä työssä. Tämä muinainen ja alkuperäinen akupunktuurin muoto on nimeltään stems and branches tai wu yun liu qi.

Tiimi työskentelee useiden klassikoiden parissa. Tämä muinainen viisaus yhdistetään uusimman länsimaisen lääketieteen oppien kanssa. Vanhoissa kirjoituksissa esitetyt filosofiset periaatteet ja lait näyttävät tukevan modernin lääketieteen analyyttistä lähestymistapaa.

Lán Dì Press :n julkaisemat kirjat perustuvat akupunktuurin klassikoihin, jotka on yhdistetty moderniin lääketieteelliseen tietämykseen ja joita akupunktiohoitajien toimesta on useita vuosia menestyksellisesti sovellettu.

Kuuluisa ja myyttinen Keltainen keisari, Huang Di, eli 5000 vuotta sitten. Hänen kirjansa, Nei Jing,  katsotaan olevan akupunktion filosofian ja perusteiden lähtökohta. Tähän kirjaan perehtyneet tietävät, että se on kirjoitettu muotoon, jossa vuorottelevat kysymykset ja vastaukset Keltaisen keisarin ja hänen hovilääkärinsä välillä.

Huang Di oli ensimmäinen, joka keräsi tietämyksen kirjaansa Nei Jing. Huang Di on tunnetumpi kuin keisari Fu Xi, joka kehitti nykyään akupunkturistien käytössä olevat perusperiaatteet.

Fu Xi tunnetaan myös Punaisena keisarina, kun taas nimi Huang Di tarkoittaa Keltaista keisaria.  Punaista väriä käytetään vertauskuvana tuli- ja keltaista maa-elementeille. Vanhan kiinalaisen filosofian mukaan tuli edustaa taivasta ja keltainen maata, ja nämä vertauskuvat ovat osa niin kutsuttua taivas – maa – ihminen –konseptia. Käsite kuvaa universumin ja kaikkien sen osasten luomista. Ihmiselle on konseptissa annettu sininen väri . Lán Dì merkitsee kiinaksi Sinistä keisaria.